SVOP AB (Special Vehicle OPeration) grundades 2013 av delägare Martin Schmidmeir och David Wahlgren

Vi har haft många bra och lärorika år hos framgångsrika arbetsgivare men drömmen om något eget blev verklighet.

Martin började som mekaniker på Tage Karlsson bil AB, BMW i Grästorp 1993 och började på ANA Trollhättan 1994. Han gjorde militärtjänstgöring som ammunitionsmekaniker på F7 och har bevakat kungafamiljen som vakthavande patrullchef på Drottningholms slott. 1998 reste han till Saudiarabien och arbetade som teknisk serviceutbildare för Saab. Efter ett år utomlands fortsatte han som polisbilstekniker på ANA Specialbilar, där han jobbade tätt med Saabs tekniska utveckling och framtagningen av polisbilar. 2004 avancerade han till chef på ANA Specialbilar och slutade 2011 för att jobba som provledare på Hällered Proving Ground, med bland annat nya Volvo FH i ett Performance Validation Testing team. Martin började 2012 som verkstadschef på Ferno Norden AS i Horten, Norge där de hade nationell produktion av polisbilar.

David har ett förflutet som montör på Saab Automobil med start 2000 men avancerade snabbt och jobbade slutligen som lagledare på slutjusteringen. 2004 började han jobba som polisbilstekniker på ANA Specialbilar med utökat ansvar för beredning och utveckling. David tog 2011 över som verkstadschef. 2013 började drömmen om att bli egen på allvar.

Förutsättningarna för ett gemensamt företag koncentrerade på specialbilar utvecklades för de båda och SVOP AB grundades i augusti 2013. Martin och David har en unik samlad kompetens inom specialfordon knutna till företag och myndigheter.

Vårt mål är en strävan efter den optimala fordonslösningen i en föränderlig trafikmiljö. Tillsammans med målmedvetna kunder vill vi ta fram trygga säkra och effektiva specialbilar som gör att förare och ägaren känner en total trygghet.